Kouterbaan 81, 9280 Lebbeke

Over mij

Ik ben Kim, een trotse mama van 2 zonen; een prachtig en dapper sterren/-HARTEkind, en een prachtig regenboogje. 

Zelf ben ik hooggevoelig (HSP) en wil ik dit steeds meer als mijn kracht inzetten. Ik geef mezelf nu meer de ruimte om te doen wat ik wil en waar ik echt goed in ben.

Uit ervaring weet ik dat je je soms heel onzeker kan voelen. Ik ben altijd al een gevoelsmens geweest. Zolang als ik mij kan herinneren kwamen verschillende emoties bij mij meer binnen dan bij mijn leeftijdgenoten. Ik kon intens genieten van mooie of fijne momenten, maar ik kon ook verschrikkelijk verdrietig zijn. Door mijn spontaniteit en lach op mijn gezicht ging men geregeld voorbij aan wat er zich binnenin bij mij afspeelde. Ik was ook vatbaar voor andermans emoties. Ik beleefde alles zo intens en raakte soms overspoeld door mijn eigen emoties. Ik heb mij hierdoor vaak “anders” gevoeld.

Inmiddels begrijp ik mijzelf zoveel beter. Het feit dat ik alles versterkt binnen krijg brengt af en toe nog steeds de nodige uitdagingen met zich mee, maar ik kan steeds beter met mijn hooggevoeligheid omgaan. Ik vind het een hele mooie eigenschap; een eigenschap die mij in staat stelt om mij te verbinden met andere mensen. En een waar ik altijd op kan terugvallen bij het nemen van beslissingen. 

Ook werd ik zelf geconfronteerd met het plotse verlies van ons eerste zoontje. Ik moest weer proberen zin te geven aan mijn leven.Tijdens deze heel zware periode besloot ik het roer om te gooien en een opleiding te volgen waar mijn hart en passie liggen, namelijk kinderen en hun ouders helpen zelf hun inzichten en kwaliteiten te ontdekken. Zo kunnen ze weer stralen vanuit hun eigen kracht.

Kinderen zoeken na een scheiding of een verlies van een dierbare ook terug een plaats in hun nieuwe leven.  Vooral met deze kinderen wens ik op pad te gaan.

Sindsdien begeleid ik met hart en ziel ouders en kinderen die worstelen met hun hooggevoeligheid en emoties of kinderen waarvan de ouders gescheiden, verhuisd zijn. Ik begeleid ook kinderen die iemand dierbaar missen om hen terug hun veilige vertrouwde gevoel terug te geven.

De praktijknaam:”De Stralende Ster” is opgedragen aan één van mijn grootste kostbaarheden in mijn leven. Mijn “Stralende Ster”, mijn zoontje Mats* is mijn grote voorbeeld in mijn leven.

Met mijn praktijk heb ik één belangrijk doel: een plek creëren waar kinderen en ouders zich gezien en gehoord voelen. Ik wil met handige tips en praktische handvatten jouw kind weer laten stralen vanuit zijn/haar eigen kracht. 

 

 

Weet je, er moeten mensen zijn die bellen blazen en weten van geen tijd.. Zich kinderlijk verbazen over iets wat barst van mooiigheid.. - Toon Hermans -
Weet je, er moeten mensen zijn die bellen blazen. En weten van geen tijd.. Zich kinderlijk verbazen over iets wat barst van mooiigheid.. - Toon Hermans -