Kouterbaan 81, 9280 Lebbeke

Werkwijze

Hoe ziet een kindercoach traject er uit?

=> Mijn werkwijze is gebaseerd op mijn kennis, ervaring en een dosis intuïtie.

 • kennismaking:

Als eerste is het belangrijk om kennis te maken met elkaar en te kijken of er tussen jou, je kind en mij een klik is. Ik vertel je wat er zoal aan bod komt tijdens de coaching. Als we allemaal een goed gevoel hebben dan plannen we samen een kennismakingsgesprek in. Dit gesprek duurt ongeveer  30 minuten en is volledig gratis. Tijdens dit gesprek bekijken we of een volgende stap (oriëntatiegesprek) de logische vervolg stap is voor jullie gezin.

 • Oriëntatiegesprek:
Het oriëntatie gesprek vindt bij jullie thuis plaats en kost €75,00 excl. BTW. Dit bedrag wordt in mindering gebracht wanneer je kiest voor een individueel traject. Vooraf krijg je van mij een vragenlijst doorgestuurd die ingevuld dient terug gestuurd te worden voor het oriëntatiegesprek plaats vindt. We kijken samen naar de hulpvraag, welke wensen tot veranderingen er zijn en waar we de komende periode aan gaan werken. Na dit gesprek schrijf ik een trajectvoorstel voor jullie waarin staat wat ik voor jullie gezin kan betekenen, wat ik jullie kan bieden en wat de kostprijs hiervan is. Dit voorstel op maat van je kind mail ik je uiterlijk 5 dagen later door. Na twee dagen is er telefonisch contact waar dit voorstel wordt besproken en om een eventueel verdere verloop af te spreken.
 
 • coaching:

Ik coach jouw kind 1 op 1 in mijn praktijk. Na ieder gesprek kijken we wat nog nodig is. Natuurlijk helemaal afhankelijk van het probleem en de inzet van het kind en jullie als ouder(s).

Kindercoaching: wat is dat eigenlijk?

Kindercoaching is een vorm van laagdrempelige, kortdurende begeleiding voor kinderen en jongeren. Kinderen zitten soms niet goed in hun vel of laten in bepaalde situaties ongewenst gedrag zien. Ouders kunnen dan vaak extra begeleiding gebruiken bij het helpen van hun kind. Dit is meestal op emotioneel of sociaal gebied. Een kindercoach ondersteunt het gezin bij een hulpvraag voor hun kind en oordeelt niet. De focus ligt op de gewenste situatie en kinderen worden begeleid op een positieve oplossingsgerichte manier. Tijdens het traject gaat een kindercoach samen met het kind op zoek naar oplossingen. Dit gebeurt op een speelse wijze afhankelijk van hun leeftijd. Zo ontdekt een kindercoach bijvoorbeeld samen met het kind welke positieve eigenschappen, kwaliteiten en vaardigheden het kind heeft die kunnen helpen bij het bereiken van het doel. Elk kind en elke situatie is uniek dus ook elk traject is uniek.

Heb jij vooral behoefte aan iemand die met je meedenkt over de manier waarop je als ouder met bepaald gedrag van je kind om kunt gaan? Dan bied ik ondersteuning . Samen kijken we naar wat er precies speelt tussen jou en je kind. We kijken niet alleen naar wat er niet goed gaat, maar richten ons vooral op de dingen die wél goed gaan. Juist omdat de dingen die wel goed gaan, vaak de sleutel vormen tot de gewenste verandering. Je krijgt inzicht in jouw handelen en de reacties daarop van je kind. Doordat jij in beweging komt, doorbreek je de vicieuze cirkel waarin je met je kind terechtgekomen bent. Nadien heb je voldoende handvatten om zelf verder te kunnen.

De voordelen van kindercoaching

 • Gegarandeerde 1-op-1 aandacht van steeds dezelfde persoon (mij dus)
 • Aan de slag in een veilige omgeving en doen wat hij/ zij net op dat moment nodig heeft.
 • Kort durend dus snel resultaat, juist belangrijk voor kinderen
 • Oplossingsgericht, in het hier en nu
 • Laagdrempelig
 • Je wilt geen etiket voor je kind, maar juist dat je kind ziet hoe bijzonder hij/zij is
 • Samen met het kind bepalen wat nodig is, niet iemand anders die voor jou of je kind bepaalt wat moet
 • Vooraf weten waar je aan toe bent, in de aanpak en tarieven.
 • Geen wachtlijsten
 
Coaching van ouders die een baby verloren zijn tijdens de zwangerschap, bevalling of kort daarna:

In een traject gaan we samen aan de slag met jouw verdriet en verlies. We kijken naar de impact die het op je leven heeft,
naar de manier waarop je hiermee om gaat en je ontdekt welke stappen je kunt zetten om het verlies in je leven te verweven.

We hebben elke maand een uitgebreid gesprek. Tussendoor kun je mij mailen als je vastloopt of een vraag hebt. We doen het samen.

Jouw ervaringen en gevoelens en je stralende ster staan hier alvast centraal.